Årets Eldsjäl 2017 - Finalister

Tack alla Eldsjälar i Hässelby SK Fotboll

Fantastisk kväll på Eldsjälsgalan där Hässelby SK Fotboll var nominerade för sitt jämlikhetsarbete i kategorin årets förening. Vi kammade hem en finalplats och 15 000 och gratulerar värdiga Luleå Hockey till vinsten. Ett stort tack till Hässelbys SK Fotbolls alla fantastiska ledare, styrelse, spelare, anställda och fans. Fulltankade av energi fortsätter vi resan framåt!

Men hur gick detta till, hur kom det sig att vi stod i final som en av fyra finalister? Nedan har vi summerat det hela.

I mitten av februari fick vi reda på att vi blivit nominerade till Folkspel i samarbete med Riksidrottsförbundet "Årets Eldsjäl" i kategorin "Årets Förening", vi tänkte inte mer på det utan var mera glada, att en medlem i vår förening nominerat oss kändes fint.

Det var första gången som Folkspel infört klassen årets förening och temat var jämställdhet. Ett par veckor senare fick vi ytterligare ett samtal, vi fick då veta att VI Hässelby SK Fotboll av en jury utsetts till en av fyra finalister, de övriga finalisterna var Luleå Hockey, Notvikens IK och Subsurfers Högdalen. Smått chockade och otroligt glada fick vi snabbt tillsammans med Folkspel och Expressen spela in nomineringsfilm och skriva en pressrelease. Det var många som i hemlighet fick hjälpa till utan att vi fick berätta varför. Otroligt härligt med det stora engagemanget från de inblandade, stort TACK!

Nomineringsfilmen:

http://aretseldsjal.se/nominerade/finalist-arets-eldsjal-arets-idrottsforening-hasselby-sk/

Den 2 mars offentliggjordes finalisterna och vi skickade ut en pressrelease till lokaltidningen, sponsorer och lade ut information på vår hemsida. https://hasselbyskff.myclub.se/site_node/637/nyheter/hasselby-sk-i-final-i-arets-eldsjal-dar-vinnare-koras-pa-svenska-eldsjalsgalan-15-mars

Journalisterna från lokalpressen hängde på direkt.

Artiklar


2 mars, Stockholm Direkt: https://www.stockholmdirekt.se/sport/hasselby-sk-finalister-infor-eldsjalsgalan/reprca!Vaiuh1QeO8jy3pISL5USpA/

8 mars, Stockholm Direkt: https://www.stockholmdirekt.se/sport/damjuniorerna-i-hsk-far-alla-vara-med/reprcg!6G0xaLvrzBio9t7qAfOw/

Galan den 15 mars på Berns

Torsdagen den 15 mars var det dags för galan, varje förening fick bara skicka två representanter och från oss deltog vår ordförande Kristina Långström och vår vice ordförande Anna Nerlich.

Dagen började redan kl 14:00 med genrep för att sedan få några timmar fritt innan galan startade vid 19 tiden.

Under genrepet så hörde Radio Stockholm av sig och ville göra en intervju i direktsändning med de två föreningarna från Stockholm som var i final, Hässelby SK FF och Subsurfers Högdalen. Intervjun sändes programmet Eftermiddag. Spola fram till 2:05:50 så kan ni lyssna på den i sin helhet.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1036134?programid=2830

Efter lite vila var det då dags, galan startade.

Förutom alla eldsjälar i de olika kategorierna så bestod de ca 300 gästerna av representanter från idrottsrörelsen och andra intressenter. Konferencierer för galan var Rickard Olsson och Simon Ljungman.

Till bordet hade vi förutom övriga finalister i vår kategori även kategorins ambassadör, programledaren och innehavare av 5 SM guld i jujutsu Musse Hasselvall.

De officiella höjdpunkterna från galan hittar ni här: http://aretseldsjal.se/artiklar/hojdpunkterna-eldsjalsgalan-2017/

De "mindre officiella" höjdpunkterna men våra egna tagna foton med mobilkamera hittar ni här: https://hasselbyskff.myclub.se/menu/pages/18680

Efter en lång sittning var det mingel och vi fick knyta band och hade intressanta samtal med övriga föreningar och eldsjälar.

Det här tar vi nu med oss in i 2018 års fotbollssäsong och arbetar vidare med allas lika värde.

Hässelby 2018-03-17

Styrelsen

Md a spon
Md vinsta naprapar och idrottsskadeklinik
Md morup
Md offitech
Md handelsbanken
Md photo 2021  002
Macron
Md frandis
Md svea 250x120
Md bingo stockholm
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub