Första hemmaförlusten efter sommaren

Publicerad 2021-09-28 20:36
Hsk bromma
Nytt målkalas på Hässelbygårds BP- tyvärr gjorde fel lag målen

HSK tog emot suveräna serieledarna FK Bromma och började matchen mycket bra. De 10 första minuterna spelade man troligtvis säsongens bästa fotboll och höll jämna steg med motståndaren. Tyvärr fick HSK sedan en hård lektion i effektivitet i avslut. FK Bromma hade tydligen noggrann scoutat det exakta läget på vänstra stolpen på det nordvästra målet på Hässelbygårds Bollplan, eftersom varje skott gick precis intill denna stolpe i mål. Skotten kom i jämna mellanrum och halvtidsresultatet skrevs till 0 - 5.

Efter paus spelade HSK upp sig och lyckades även jämna ut matchen igen. Det visade sig också att motståndaren inte hade lika bra koll på detta mål och träffade mest bara stängslet bakom målet. HSK tryckte i slutet på matchen på, men istället för att belönas med ett tröstmål hitta FK Bromma till sist ändå målet en gång till. Slutresultatet blev 0-6.

Efter matchen visade det sig att det inte bara var motståndarens överlägsna effektivitet som avgjorde, utan även att lagledningen missat att sätta på bastun och att därmed den välbehövliga bastueffekten uteblev.

Fotbollsförbundet håller på att göra om sin hemsidan, men matchstatistik ska finnas på: