Herrar

Sammanfattning av säsongen

Publicerad 2018-10-16 07:19
E03331a3 9bac 41f5 9728 b5a345d699be
Dags att sammanfatta årets säsong

Nu är serien färdigspelad och det är dags att sammanfatta säsongen.

Att Värtan skulle vinna serien var det låga odds på, de har det överlägset starkaste och namnkunnigaste laget. De har värvat/knutit till sig bra spelare under hela vintern/våren. Sen är det bra gjort att vinna en serie oavsett nivå, så det är bara att lyfta på hatten och gratulera till seriesegern.

Hanviken har gjort en stark säsong med tanke på att de åkte ur div 3 förra året. Det blir alltid ett frånfall av spelare när man åker ur, men de har fått ihop det på ett bra sätt. Vi önskar dem lycka till i kvalet till division 3.

I botten av serien åker Olympiacos och Enskededalen ner i division 5. Båda lagen har i grunden bra spelare som kvalitativt håller god division 4-kvalitet men har utifrån sett haft det rörigt under säsongen och inte lyckats få ihop kontinuiteten som behövs på denna nivå. Vi önskar dem lycka till kommande säsong.

Utan att förringa de övriga lagen så kan man krasst konstatera att serien är jämnbra eller jämndålig, välj själva. Alla lag slår alla, många matcher slutar kryss eller med uddamålsseger. Dessutom har det blivit många mål, vilket är ett tecken på att lagen inte riktigt hållit måttet. Många lag sitter säkert och grämer sig över missade chanser, missar i försvarsspelet som lett till mål bakåt, som med ett annat utfall som skulle inneburit en högre tabellplacering i slutändan.

För vår egen del är ovanstående beskrivning precis densamma, våra prestationer har i många matcher varit jättebra men utan att få betalt för det. Att vi spelar oavgjort i 9 av 22 matcher tyder på att vi nästan är där, men ändå inte.

Vårt försvarsspel har fungerat väl i många matcher, vi är tredje bäst i serien när det gäller insläppta mål. Offensivt har målproduktionen relativt antal chanser inte varit tillräckligt bra, bara tre andra lag har gjort färre mål.

Positivt är att vi ha spelat med många unga spelare, 20 år eller yngre, vilket borgar för en positiv framtid, det finns en bra grund att jobba vidare med.

Nu återstår matcher i Stockholm Cup under oktober månad innan vi avrundar årets säsong.

Vi tackar alla motståndare, domare, och vi tackar alla som följt laget via sociala medier och hemsidan. Framför allt vill vi tacka alla trogna och tappra supportrar som sett många av våra matcher, både på hemma- och bortaplan.

Väl mött

//Coach

Md a spon
Md stadium
Md ba741e1a 6ee6 45dd a24a b2ebf111fe90
Md handelsbanken h
Md logo tre tandl kare prakttj  st ende pms 01
Md frandis
Md edelunda
Md svea 250x120
Md bingo stockholm
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub