Vaik hsk
Eftermiddagens derbykungar föll i kvällens derby med 5-2

Denna Söndag var det dags för två viktiga Stockholmsderbyn: AIK -Dif och HSK - VAIK.
Det första spelades på eftermiddagen på Friends och och det senare på kvällen på Grimsta IP.
Framgången i det första och den sena matchstarten (som ytterligare försenades av ett oviktigt juniorderby mellan BP och Dif) i det andra kan ha bidragit till att HSK inte riktigt orkade stå emot VAIK. Utan att vara det bättre laget tog hemmalaget ledningen på en hörna tack vare en grov miss i markeringen och kunde sedan utöka till 2-0 med en snabb kontring. HSK reducerade förtjänt innan paus och hade även chanser till kvitteringen, men straffades istället med ett insläppt mål till halvtidresultatet 3-1.

Efter pausen jobbade HSK hårt för att få till en reducering, men när man äntligen lyckades med det, så blev det även igen ett mål i baken. Och sedan ett till, som fastställde slutresultatet till 5-2.

Det räckte alltså tyvärr inte till en andra derbyseger denna kväll och man måste fråga sig om HSK, som troligtvis är ett av de lag med högst genomsnittsålder i serien, verkligen ska spela matcher med avspark efter kl 20 på en kall söndagskväll i oktober.

Fotbollsförbundet håller på att göra om sin hemsidan, men matchstatistik ska finnas på: