Allmänt om HSK

Hässelby SK Fotboll – "Klubben mitt i byn"

Hässelby SK Fotboll Förening är en av 4 klubbar inom alliansklubben Hässelby SK. Övriga Klubbar inom alliansen är HSK Friidrott, HSK Innebandy, Hässelby Kälvesta Hockey. I vardagsmun kallar vi oss rätt och slätt HSK.

HSK Historia

1913 beslutade sig nio skolgrabbar för att bilda Hässelby SK, eller Hesselby SK som namnet stavades på den tiden. Den 23 februari bildades klubben hemma hos Gunnar Hacksell och till ordförande valdes Sven Larsson. Den första klubbdräkten bestod av vit tröja och blå byxor med en vit rand nedtill. Klubben behövde en idrottsplats och skrev till traktens mäktigaste man, Carl Bonde på Hässelby Slott. Han lät HSK låna "planen bredvid Kohagen" och det är samma plats som idag Hässelby IP fortfarande är belägen och som vi delar med HSK Friidrott.

1914 bedrev klubben, fotboll, friidrott, simning, skidor, skridskor och bandy. Tävlingar mot andra klubbar förekom sällan och hölls mest på klubbnivå. I april köpte klubben sin första egna fotboll, som då kostade 13 kronor.

Mycket har hänt sedan dess.

HSK idag

Vi bedriver fotbollsverksamhet från knatte till veteran, vi är fortfarande "klubben mitt i byn" och drivs i huvudsak ideellt och har två anställda på vårt kansli beläget vid Hässelby IP.

2018 såg det ut så här:

Ca 1116 aktiva spelare och ledare

Barn- och ungdomslag P/F11-02

Klubben inriktning med barn- och ungdomslagen:
Bredd- Kvarterslag 5 & 7 manna, förstalag + breddlag 9-11 manna

Juniorlag Damjuniorer och Herrjuniorer

Seniorlag A-lag Damer, div 1 och A-lag herrar div 4

Veteranlag Old Girls och Veteranlaget

2018 hade vi drygt 60 lag anmälda till S:t Erikscupen

Md 140610 stiftelsen dunross
Md vallingbycentrum 1rad cmyk
Md ica4
Md stadium
Md logo tre tandl kare prakttj  st ende pms 01
Md ba741e1a 6ee6 45dd a24a b2ebf111fe90
Md frandis
Md edelunda
Md svea 250x120
Md bingo stockholm
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub