Rutiner

Café Humla

Klubben har en kiosk på Hässelby IP, där våra lag står 1 helg per år (lördag– söndag).

Inkomsterna från kiosken är ett viktigt tillskott i föreningens ekonomi – för att inte tala om den service vi ger till alla besökare! Det är därför av största vikt att ni i god tid planerar in för att bemanna kiosken den enda veckan på året ni står. Om veckan inte passar (hela laget är på klassresa eller annat) – kontakta kansliet i god tid så flyttar vi om era helger. Det får bara inte inträffa att kiosken är obemannad när det ska vara öppet!!


  • Minst två vuxna ska bemanna cafeterian.
  • Får man förhinder, får var och en ansvara för att ordna ersättare, bemannat måste det vara!!
  • Lag som inte sköter sin vecka kan inte räkna med stöd från klubben gällande träningstider, materialinköp, med mera.

Denna instruktion bör även delges de föräldrar som ska stå i kiosken.

Vi har på Hälsovårdsmyndighetens uppmaning kompletterat med rutiner. De är endast anslagna i lokalen. Vi utgår ifrån att alla följer dem!

Öppettider:

Vi öppnar 30 min innan första matchen börjar och stänger när sista matchen slutar.

Dessa tider är flexibla. Stäng inte under pågående aktivitet! När det inte är matcher eller annan aktivitet kan ni stänga tidigare.

Om det skulle uppstå något akut problem, kontakta Kioskansvarig Claudio Pereyra på 073-962 04 24.

Om något håller på att ta slut eller har tagit slut, skriv upp detta på en lapp och lägg i kassan.

Start och drift av Café Humla

Nycklar till kiosken samt handkassan (1800 kr):

  • kvitteras ut från kansliet tidigast torsdag före er helgbemanning och lämnas tillbaka under måndagen.
  • Försäljningen: I pärmen som står inne i kiosken plockar ni ut en försäljningsrapport – den fyller ni i allt eftersom ni säljer.
  • Lag som bemannar cafeterian bakar bullar, kärleksmums och/eller chokladbollar för försäljning.

Kaffe: Börja med att sätta på kaffe. Fyll på med en kanna vatten.

Till en kanna kaffe använder ni 8 eller 9 skopor kaffe.

Te: Sätt på tevatten i vattenkokaren. Tevattnet slår ni sen över i en termos märkt "te vatten".

Korv: Plocka ut ur frysen allt eftersom. Tina inte för många åt gången. Värm vatten på spisen i den stora kastrullen. Lägg alltid i några pepparkorn och lagerblad i vattnet samt ett par korvar i taget.

Korvbröd: Plocka ut ur frysen allt eftersom. Tina inte för många åt gången. Om det inte är något arrangemang och därför inte troligt att det blir mycket folk, tina brödet i micron.

Toast: Sätt på toastjärnet – eller båda järnen om det är mycket folk.

Ta fram den färdiga toasten ur frysen vid beställning. Toasten kan också tinas i mikron.

Godis och övrigt "kaffebröd" (t ex chokladbollar): Ställ fram en lagom blandning och mängd av godissortimentet. Ställ fram en lagom blandning och mängd av "kaffebrödet".

Övrigt: Ställ fram socker, muggar, servetter och dyl. bredvid termosarna.

Ställ ut serveringsskyltar utanför.

Se till att kortterminalen inte är urladdad. I sådant fall koppla den på laddning. Det går att användas även när den laddar. Detsamma gäller för telefonen.

Informera varandra om hur försäljningen går så att de som tar över har en aning om vad de ska se till att fixa fram

Stängning

  • Plocka in allt godis i skåpen (t ex vingummi) eller kylskåpet (t ex kexchoklad, chokladkakor).
  • Plocka in allt "kaffebrödet" (t ex chokladbollar) i kylskåpet.
  • Fyll på med dricka i drickakylen.
  • Kvarvarande tinade bullar, korvar, korvbröd och annat från frysen: plastas in och läggs i kylen om det inte är sista passet på söndag kväll. Slängs om det är sista passet på söndag kväll. (Alltså bör detta minimeras…)
  • Övriga öppnade förpackningar måste FÖRSLUTAS väl! Det finns plastpåsar samt påsförslutare – använd dem vid behov!
  • Tar något slut eller bara finns lite kvar av – skriv det på en lapp och lägg med i kassan tillsammans med försäljningen.
  • Räkna kassan
  • Försäljningen och lappen läggs i kassan som NI TAR MED HEM och, tillsammans med nycklarna, ger till nästa gäng som ska stå i kiosken.
  • Snygga till inomhus. Kom ihåg:
  • Torka av alla bänkytor i köket – använd pappershanddukar.
  • Diska ur kastrullen och termosen & rengör toasten.
  • Torka av borden och ställ upp stolarna på borden.
  • Sopa av golven – om det behövs även våttorka.
  • ta ner soppåsarna till blå containern som finns bakom avbytarbänken vid naturgräsplanen
  • På söndagar ska golven alltid VÅTTORKAS.
  • Lås alla dörrar som går att låsa! Sista gäng som låser på kvällarna tar alltså med sig ALLA PENGAR, i det lilla kassaskrinet och ger till nästa gäng. På måndagar ska kassan lämnas till Claudio. Det är nämligen inte bara det att inbrottstjuvar kan ta småmynten, utan det blir framförallt en kostnad för oss att laga dörrar och fönster – så vi vill att ryktet nu sprids att det inte förvaras några pengar alls i kiosken – inte ens småväxel!


Claudio

Vallingbycentrum 1rad cmyk
Md 140610 stiftelsen dunross
Md ica4
Md 06c8ee8b 84f5 40b1 9252 00dfe4cfc461
Md logo tre tandl kare prakttj  st ende pms 01
Md ericolssson web
Md intersport
Md frandis
Md edelunda
Md svea 250x120
Md conny tdl
Md telge
Md vepa skandiamaklarna
Md bingo stockholm
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub