F09

Säg hej till våra juniora tränare Alva och Olivia

Publicerad 2020-06-11 08:58
​Vi i ledarstaben för F09 fick förstärkning under 2020 från två av klubbens damjuniorer, Alva och Olivia. Två super fina tjejer som tillför mycket till både tjejerna som för oss ledare, nedan kan ni läsa några ord från dem om känslan att komma in i laget.


Nu när det gått ett tag, hur är er känsla över att vara assisterande tränare?

Att vara assisterande tränare är något jag har funnit både roligt och givande. Tjejerna i F09 har varit underbara och de får mig, trots bus och tokigheter, alltid på bra humör säger Olivia. Alva håller med och tillägger att det även känns roligt att känna hur de och vi blir tryggare med varandra för varje träning och match som går. Även om det nu bara har gått ett halvår så känner vi båda att vi har lärt oss mycket av att vara assisterande tränare, både av tjejerna men även av de andra tränarna. Vi är båda glada över att få vara en del av den positiva och härliga stämningen i laget, samt så ska det bli kul att följa med i deras fortsatta utveckling och samtidigt själv få utvecklas som tränare.

Hur tycker ni att känslan i laget är?

Den känslan som F09 utstrålar allra mest är glädje. Det märks tydligt att de flesta i laget har ett intresse av fotboll, vilket kommer hjälpa dem att komma väldigt lång (om de vill). Det märks att de har roligt på planen och det är oftast en härligt stämning innan och efter träningarna. Både instämmer i att F09 är ett väldigt glatt gäng med otrolig stark vilja, vilket gör att de aldrig ger upp på planen oavsett vad resultatet säger. Man märker att det är ett sammansvetsat lag som kämpar på i med och motgångar, det är härligt att se hur de stöttar och hjälper varandra både på och av planen fyller Olivia på.

Vad tror ni om laget och deras framtid?

Under den korta tid jag har fått lära känna tjejerna ser jag kvalitéer som jag tror kommer ta dem långt inom fotbollen. Inte bara att det är ett riktigt kämpar-lag som ger allt in i det sista, utan att de peppar och hjälper också varandra i knepiga situationer. Om någon har svårt att förstå en övning eller inte riktigt hittar sin position på planen finns det andra tjejer som alltid är där med goda tips och förklaringar. Deras starka sammanhållning och kämpaglöd i samband med deras glädje till fotbollen är vad som jag tror kommer ta dem lång säger Olivia. Alva fyller på med att hon tror att de olika talangerna tjejerna har också kommer vara en bidragande faktor som kommer hjälpa till att ta dem långt. Man ser flera spelare med stor potential till att komma långt inom fotbollsvärlden. Men den gemensamma förmågan som princip alla har är att de inte ger upp. Både Olivia och Alva är eniga i att den positivitet, vilja och sammanhållning som tjejerna i F09 har gör laget otroligt starkt och är något som de kan komma riktig långt med, både inom som utanför fotbollen.

Motståndarna kommer behöva se upp för Hässelbys grymma flickor 09 avslutar dem med och ler.


Jenny Bokedal
Md a spon
Md stadium
Md ba741e1a 6ee6 45dd a24a b2ebf111fe90
Md handelsbanken h
Md logo tre tandl kare prakttj  st ende pms 01
Md frandis
Md edelunda
Md svea 250x120
Md bingo stockholm
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub