P10 svart

Övrigt

Här samlas övrig information

Ämne
Förebygga skador
 • Knäkontroll är ett program för träning av knä och bål som rätt använt minskar risken för främre korsbandsskador med 64 %. Webbplatsen är en omarbetning av appen Knäkontroll och är framtagen i samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet, SISU Idrottsböcker och Folksam.
Olycksfallsförsäkring
 • Spelare och ledare omfattas av Olycksfallsförsäkring (vid aktivitet samt färd till och från) via Folksam. Skadeanmälan telefon 0771-960 960, frågor telefon 0771-950 950
 • Länk till Folksam
Skador och rehab
 • Råd och vård för idrottsskador Folksam telefon 020-44 11 11 (kostnadsfritt)
Observera att info nedan är tagen från ett reklamutskick till fotbollsledare från Gå & Löpkliniken - det finns många aktörer på marknaden men bra hemsida med info om vanliga skador/problem för idrottande barn
Severs skada
 • Smärta i hälen - Severs skada
  Severs skada drabbar barn i åldrarna 8-15 år. Smärtan sitter bak på sidan av hälen och är i sig ofarlig men kan vara klart smärtsam och begränsa hur aktiv man klarar av att vara. Det är helt okej att fortsätta vara aktiv trots smärtan. Var lyhörd för om ditt barn klagar på smärtor i hälens bakre del eller under hälen i samband med aktivitet. Severs skada drabbar främst barn som tränar fotboll, handboll, innebandy, gymnastik eller liknande idrotter.
  Du kan läsa mer om Severs skada och åtgärder bl a här https://gaochlopkliniken.se/skador/severs-skada/

Schlatterknä
 • Smärta i knä - Schlatterknä
  Ett vanligt skadeområde är knä, ofta sk "hopparknä" eller schlatterknä. Besvären uppkommer hos dem som växer fort, och ofta uppstår en knöl som svullnar under knäskålen. Stretching och speciella schlatterknäskydd, brukar hjälpa bra.
  Du kan läsa mer om hur du kan avlasta knäna bl a här: https://gaochlopkliniken.se/skador/schlatter/
Stabilisera fot

Ge gärna tips till Fredrika om du har intressant info som vi kan posta här!

Md a spon
Md vinsta naprapar och idrottsskadeklinik
Md morup
Md offitech
Md handelsbanken
Md photo 2021 002
Macron
Md frandis
Md svea 250x120
Md bingo stockholm
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub