Damer

ArosCupen 2014

HSK F04 var på ArosCupen 2014

Vi deltog med ett lag i årets 2014 upplaga av ArosCupen i Västerås, 25-28 Juni.

På den här sidan berättar vi om stora som små saker som hände på cupen.

Md 20140626 090708
Samling på IP. Snart börjar äventyret.
Md 20140626 105710
Uppackning och uppblåsning.
Md 20140626 114330
Första lunchen.
Md 20140626 133831
Lag vit. Första matchen mot Boo, som tydligen är ett av de bästa 04 lagen i Stockholm. Våra tjejer kämpade fantastiskt och gjorde ett snyggt mål, men det räckte inte riktigt ;-)

Sammanfattning dag 1:

Det blev händelserik dag som började med resan till Västerås.  Klassrummen vi bor i funkar bra, alla tjejer fick plats i ett av rummen och ledarna i det andra. Maten är bra, men vi upptäckte att det är långt mellan måltiderna och att det inte bjuds på Mellis. Har nu handlat bananer mm för att ha mellis till tjejerna. Har pratat mycket med tjejerna om att det är viktigt att äta ordentligt för att orka. Matcherna gick sådär idag med två förluster mot betydligt bättre motstånd, men lag vit lyckades även orda med första segern  :-)

Tyvärr blev det även lite småskador på några av tjejerna, men de är mycket tappra och det kan förhoppningsvis bli spel imorgon igen.

Efter middagen blev det gemensam dusch för alla (förutom de manliga ledarna) och sedan avslutades dagen med lek och/eller bio (vi har en projektor på rummet).

Kl 22 var det sängdags och vid 23 sov så gott som alla. Kl 24 var det även tyst hos ledarna (bortsett från lätt snarkande ;-)

Allt som allt var det en bra dag.

Imorgon blir det frukost mellan 8 och 9, sedan matcher och på kvällen hoppas vi kunna gå på disco.

Match resultat hittar man på cupens hemsida www.aroscupen. se eller mobilsidan http://www.cumap4.se/mob/mobclass_groups.php?Cup=3915&Lang_Current=SVE&wd=www.cumap4.se&Klass=F10

Idag kommer där bara synas segrar för HSK F04 :-)

Sammanfattning dag 2:

Lag röd hade två matcher och det blev en förlust och en oavgjort. Första matchen var mycket jämn men vi orkade inte hålla tempot uppe hela matchen. Inte så konstigt med tanke på att motståndarna hade sju avbytare och vi bara en. Vi har fått lära oss att det krävs en bred trupp för att ligga på topp på en sådan lång cup. Lag röd  gjorde en bra insats i andra matchen och var nöjda med sin första poäng.

Lag vit lyckades kamma hem sin andra trepoängare och har nu t o m chans att gå till A - slutspel. 

Matcherna på eftermiddagen gick i ösregn och alla var blöta och kalla när vi kom hem till skolan. Efter en varm dusch och en god Tacomiddag var alla på g igen och det var dags för kvällens disco. Musiken var lite för hög på discon och efter ett tag återfanns alla tjejer på tivolin på andra sidan vägen. Det blev en del karuseller och även lite godis och glass som var tillåtna ikväll.

Kl 22 var alla tillbaka i skolan och c:a 22.30 var det tyst i sovsalen,  efter att Charlie berättat sin obligatoriska godnattsaga.

Imorgon är det dubbla matcher 10.30, sedan minst en match till i något av slutspelen.

Denna natt blir antagligen inte lika lugn i ledarnas rum eftersom tränarteamet nu äntligen är komplett och det tydligen finns mycket att prata om (inte bara taktik). Det var inte ännu tyst när dessa rader skrevs sent på kvällen. Men detta kommer naturligtvis inte påverka teamets prestation på plan imorgon :-)


Tyvärr inga bilder från dagen, p g a avsaknad av internet. Men det togs mycket bilder som förhoppningsvis kommer upp så småningom.

Md 20140627 120621
Dag 2. Lag röd tackar motståndaren efter en tuff match.
Md 20140627 120908
Eftersnack efter matchen. Charlie och Malin tycker att det är dags för ett teoripass.
Md 20140627 134928
Trots stor tveksamhet är hela laget samlad. Charlie förklarar de nya taktiken, 6-0-0, och så småningom inser tjejerna att det inte gäller fotboll, utan...
Md 20140627 141938
.... kubb :-) Det blev en spännande match mellan lag röd och vit. Och vinnaren blev...
Md 20140627 140108
... kubb-kungen. A.k.a Kapten Charlie. Hans påhitt uppskattades av barnen minst lika mycket som storbildsvisningarna av vm fotboll i ledarrummet uppskattades av ledarna :-)
Md 20140627 180703
Tillbaka till fotbollen. Eftermiddagens matcher blev mycket blöta. Våra sovrum liknade mest stora torkrum för fotbollskläder. På bilden: blöta skor fyllda med tidningspapper.
Md 20140627 192728
Fredagskväll = disco time. Utflykt till centrum och kvällens disko. Dessutom upptäckte vi ett tivoli mittemot diskot.
Md 20140628 084928
Dag 3, lördag. På morgonen de sista gruppspelsmatchen. Lag röd hinner inte till skolan för lunch, p g a tidig slutspelsmatch. Det blir istället picknick på fotbollsplanen. Det visar sig att tränarna är nästan lika bra på att bre mackor som att coacha.
Md 20140628 162321
Bägge lagen avslutar gruppspelet med strålande insatser. Sedan är det dags för slutspelet. Resultaten går tyvärr inte vår väg, tjejerna gör otroliga kämpainsatser. Trots att tränarna är hur nöjda som helst blir det en del tårar hos några av tjejerna. Dessa blir dock inte allt för långvariga, tack vare Ica Maxis stora utbud av lösviktsgodis (citat: "så här mycket godis har jag aldrig tidigare köpt"). Tillbaks i skolan blir det middag med hamburgare och sedan Brasilien-Chile i vm och mera godis. Senast där var alla tårar glömda.
Md 20140628 174408
Innan middagen vaktade spelarna upp tränarna med sång, ramsor och presenter. Tränarna tackar så mycket för de fina presenterna (men undrade i det tysta varför det saknades öl till den goda osten och brödet. Skulle passat perfekt till kvällens vm kvartsfinalerna på tidigare nämnt storbilds-tv :-)

STORT TACK till alla spelare, tränare och föräldrar som gjort cupen till en oförglömlig upplevelse. Och även till den trevliga personalen i skolan.

Imorgon är det dags för hemresan.

Nästa år är vi tillbaka och då vinner vi cupen minsann...

Md 20140629 111148
Snipp, snapp, snut, så var cupen slut :-)

Avslutningsvis en liten analys av vår insats på cupen :-)

Det var mycket känslor och kom en hel del tårar efter några av förlusterna i cupen. Men med facit i hand kan man konstatera att både lagen faktiskt gör riktigt bra insatser.

Lag vit:

Lag vit har oturen att börja cupen mot det lag som sedermera vinner cupen. Vi är nog ganska chockade av styrkan på motståndet och förlorar stort. Andra matchen börjar också tungt: vi ligger undan med 0-1 i paus och har varit tillbakapressade första halvlek. Men sedan vänder det och vi gör med bra spel två mål i andra och vinner matchen med 2-1 (mot det lag som går till final i B-slutspelet). Sedan flyter det bara på. En 2-0 och 4-0 seger betyder 5 halvlekar i rad utan insläppt mål och en ohotat andra plats i gruppen som leder till en plats i A - finalen. Väl där blir det tufft motstånd igen och förlust med stora siffror.  Men Saltsjöbaden Boo är faktiskt det lag som tar silvret i cupen och de ända som kan bjuda vinnarna Boo på en riktig match. Med andra ord, vi vann tre jämna matcher och förlorade bara mot cupens två i särklass bästa lag.

Lag röd:

Det visade sig att lag röd hade otur med lottningen och hamnade i den svåraste gruppen. Det blev en fjärde plats i gruppen och det var troligtvis många som var besvikna över att det bara blev en poäng. Men när man tittar närmare på motståndet ser man att av de tre lag som hamnade före oss, gick gruppettan och tvåan både till semifinal i A - slutspelet och trean i gruppen vann hela B-slutspelet. Även om det blev förluster mot dessa tre lag var matcherna mycket jämna. Med lite mera tur och flyt (som det andra laget hittade), skulle vi fått helt andra resultat. :-)

Md a spon
Md vinsta naprapar och idrottsskadeklinik
Md morup
Md offitech
Md handelsbanken
Md photo 2021  002
Macron
Md frandis
Md svea 250x120
Md bingo stockholm
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub